top of page
IMG_6751.jpeg

Sofie Gunnarsson

 

Jag heter Sofie Gunnarsson och gick Performing Arts School 2012-2015.
Jag spelar just nu rollen som Belle i Skönheten och Odjuret på Malmö Opera.
Innan dess jobbade jag med Mamma Mia! The Party i Stockholm, i 3,5 år, som blev mitt första jobb efter utbildningen. Jag hade även lyckan att få vara med i Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan under mitt sista år på PAS. 
Hur började allt då? Jo, när jag började på skolan var jag en väldig novis inom dans. Jag hade sjungit mycket tidigare, mestadels klassiskt och visor, och varit med i en teatergrupp sedan barnsben. Där var det teater men också sång och musik som florerade. Men just dansen uteblev under min uppväxt.
Innan Performing Arts School gick jag även Dansforums ettåriga utbildning, som hade samma lärare som den treåriga PAS. Det var en perfekt start för mig eftersom dansen var helt ny mark. Tillsammans med lärarna byggde jag upp teknik och självförtroende så att jag var mer redo för att sedan börja på PAS och fortsätta min utveckling.

Det var en bred utbildning inom både dans, sång och teater. Skolan fokuserade inte bara på musikal utan även blandade sång och dansstilar. T.e.x inom sång sjöng vi musikal, visor, jazz, pop osv. Vilket jag är väldigt tacksam för nu i efterhand!
Jag tyckte pop var svårt och kände mig inte så bra inom det. Jag minns att jag sa till en kompis under sista terminen, "Jag kommer ju aldrig jobba med pop/show i alla fall". Sen ett halvår senare fick jag jobb i Mamma Mia! The Party... Ett riktigt show och pop-jobb! Då var jag väldigt glad över att ha jobbat med teknik och sångkunskap för just pop.

Åren på skolan var tuffa, roliga, intensiva och gav mig mer självförtroende för att våga kasta mig ut i branschen. Jag blev stärkt både som artist och människa och det är jag väldigt glad över!

bottom of page