top of page
pas_flyttar_2020.jpg

FLYTTEN GÅR

  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round

Performing Arts School flyttar

PÅ HISTORISK GRUND BYGGER VI FRAMTIDEN
Performing Arts School (PAS) har sedan 1991 bedrivit yrkesutbildning för de som vill utbilda sig inom musik, teater, musikal, dans och sång. Läs en utförlig presentation här.

Som möjligen noterats i media löper vårt kontrakt med lokalerna vid Järntorget ut. På grund av ett hotellbygge kommer vi därför att söka ett nytt centrum för artister. Vår konstnärliga ledare Ran Hamilton, har med fast beslutsamhet bestämt att låta denna möjlighet, bli ett tillfälle att utveckla Performing Arts School för framtiden. Att bli bättre än någonsin.
Efter mycket slit och hårt arbete, står det äntligen klart vart flytten går.

FÖLJ MED ÖVER TILL FRAMTIDEN
Nu inleder vi den största utvecklingen av skolans historia sedan starten. PAS tar tillsammans med Dansforum över delar av det anrika Kajskul 107 i Frihamnen, den gamla Englandsterminalen. Arbetet har redan påbörjats och inflyttning sker terminsstart hösten 2020. Här kommer vi samverka med Dansforum som sedan 1977 är Skandinaviens största dansskola.

AVSTÅNDET KRYMPER NÄR STADEN VÄXER
Göteborg är i ett starkt expansivt läge. Därför kommer vår verksamhet bli en del av det och ligga mitt i det centrala nya Göteborg, mellan Nordstan och Nya Backaplan med gångavstånd från Backaplan och 4 minuter med spårvagn från Brunnsparken.

 

PERFORMING ARTS SCHOOL I CENTRUM
Frihamnen kommer att utgöra navet i ett nytt spännande kulturcentra. Norr om bron, som en förlängning av frihamnen, ligger Ringön och Ringögatan som är ett gammalt industriområde. Här planerar Göteborgs kommun för ett  Street Art område. Redan nu har en etablering börjat med fria och alternativa konstnärliga verksamheter. Som konsthallar, konstnärsateljéer med mera.

FYRA MINUTER FRÅN BRUNNSPARKEN
Fler spårvagnslinjer dras direkt till Frihamnen i samband med att den nya bron invigs. En hamn för passagerarbåtar från bl.a. Stenpiren finns också inplanerad.


PAS ÄR LIVET I HAMN

"–Visionen är att skapa ett konstnärligt Campus där flera utbildningar, företag och verksamheter inom scen- konstområdet samverkar i en kreativ och inspirerande miljö” säger Ran Hamilton.


Performing Arts School
Göteborg, mars 2020

kajskjul107.jpg
piloskissbilder3 (kopia).jpg

Endast fyra

minuter från Brunnsparken

pas_frihamnen.jpg

PAS utvecklas

för att möta det nya 
Göteborg.

Inflyttning PÅBÖRJAS
till 
höstEN

2020.

Årligen besöker Europas största produktionsbolag PAS för exklusiva auditions med de studerande:

  • Stage Entertainment, Germany

  • Wallman Group/2Entertain, Scandinavia

  • Live Business, London

  • GöteborgsOperan, Sweden

  • Thomas Cook, Show and Entertainment, Northern Europe

  • AIDA Cruises, Germany

  • Garbos Dinner & Show, Gran Canaria

Body Complete-logo (1).png
image.png
bottom of page