top of page
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round

FOTO KENNETH PILO

LÄRARTEAM

Sida  1  |  2 |  3  |  Fler lärare

Ämne: Dans
 

KIRSI AUSTIN Balett

Kirsi Austin har över 20 års erfarenhet av att undervisa klassisk balett. Hon har undervisat vid skolor runt om i Finland, bl.a. vid Helsingin Tanssiopisto, den största dansskolan i Finland samt Kärki & Kanta för vilken hon verkade som konstnärlig ledare och danspedagog under 11 år. Kirsi har fått sin yrkesutbildning på West Street School of Covent Garden i London och Helsingfors Dance Academy.

janos misurak Balett

Janos är utbildad vid MTF i Budapest. Han har under sin karriär som dansare medverkat i flertalet uppsättningar med olika danskompanier i Europa, samt arbetat som solist i GöteborgsOperans Balett under 18 år. Janos har även fått utmärkelsen "Membership of International Dance Council, CID". 

PhU Nguyen Jazz

Phu är utbildad på Lunnevads Folkhögskolans 1-åriga dansutbildning och Broadway Dance Center i New York. Under sin tid i New York har Phu fått äran att får jobba med flera koreografer som till exempel, Joanna Numata (som har dansat för Kanye West, Beyonce, Rihanna m.m), Derek Mitchell (resident koreograf för musikalen Hamilton i USA) och m.f. Dessutom också fått assistera på master classes för lärare på Broadway Dance Center.Tillbaka från New York har han jobbat med Twisted Feet Dance Company med showen "5 Degrees" på Stora Teatern i Göteborg, Mariehamn på Åland och Dansens Hus i Stockholm. Nu har han nyligen kommit tillbaka från sin första säsong på Wallmans Salong i Köpenhamn som dansare och danskapten.

MalinRydberg_edited.jpg

Malin Rydberg Jazz

Malin har gått förberedande utbildning på Performing Arts School och gick sedan Balettakademien i Göteborgs danslinje, examen 2013. Efter examen har Malin frilansat som dansare och danslärare. Sedan 2016 arbetat som danslärare på Dansforum och sedan 2019 som lärare i Jazz på Pas.

NIKLAS KARLSSON Stepp

Han arbetar som musiker, låtskrivare, musikalartist, dansare, performer, koreograf och pedagog. Niklas Karlson är en av grundarna till JEERK med vilka han turnerat i Europa och USA. Niklas skriver och koreograferar det mesta av JEERK´s produktioner. JEERK har medverkat i bl.a. Allsång på Skansen, Bingolotto, Let´s dance, invigningen av EM i friidrott. Sedan 2009 arbetar JEERK regelbundet i USA med avstickare till Dominikanska republiken. 

Niklas är utbildad vid Balettakademiens Musikallinje. Niklas Karlson koreograferade slutproduktionen för Balettakademien danslinjen 2013.Som låtskrivare har Niklas Karlsson arbetat med bl.a. Alexis Grace (#11 i American Idol),Peter Johansson, Mojje och Bubbles.

Ola Grönberg_edited.jpg

Ola Grönberg Jazz

Producent, Koreograf och Showskapare, utbildade sig till dansare på Performing Art School åren 96-99.

Efter 15 år på scen arbetat han nu som som kreativ producent och koreograf  för Momentgroup som är Sveriges största nöjesproducenter. Han har framförallt arbetat och skapat åt 2Entertain och Wallmans som ligger i denna koncern.

Som kreativ producent skapar han show och upplevelser från grund, 

från idé till verklighet. Har skapat shower och underhållning i bla Oslo, Stockholm, Malmö, Mallorca och Moskva.

Är nu hemma i Göteborg och är ansvarig för underhållningen och den kreativa processen på The Concept i Göteborg.

Jay Bergman_edited.jpg

Jay Bergman Street

Jay har flera års musikstudier bakom sig i piano och sång vid Rytmus musikgymnasium, Ingesunds folkhögskola samt Skeppsholmens folkhögskola. Hon är även utbildad socionom vid Göteborgs universitet. Jay har i 15 år dansat ett flertal olika stilar inom street, främst hype och hiphop på olika dansskolor i landet samt själv undervisat i Stockholm. 2016 gick hon med i dansgruppen Street Performance Group och är en av grundarna till dansgruppen ”Good Vibes” som numera även driver projektet ”Good Vibes Extended” - en hiphopgrupp med fokus på performance och videoprojekt. 

Jay har uppträtt med band och dansgrupper vid ett flertal evenemang, festivaler och tillställningar runt om i Sverige och Berlin. Bland annat var hon med dansgruppen Funktion Crew och invigde Statement Festival i Göteborg år 2018.

Sida  1  |  2 |  3  |  Fler lärare

bottom of page