Ledningsgrupp för Performing Arts School.

Ledningsgruppen utgör skolans starkaste kvalitetsdrivande organ. Ledningsgruppen skall granska kursplaner, säkerställa examinationer och att examinatorer har de kunskaper som krävs för att kunna göra bedömning av kvalifikationens resultat av lärande i enlighet med beslutad SeQf nivå. Vara rådgivande i utbildningsfrågor samt att vid vissa tillfällen verka som examinatorer. Ledningsgruppen skall granska skolledningens systematiska kvalitetssäkringsarbete uttryckt i form av planering, genomförande, utvärdering, översyn och dokumentation i enlighet med EQAVET (European Quality Assurance in Vocational Education and Training)Kvalitetsgranskningarna ska på sikt även omfatta det ämnesmässiga innehålleti utbildningen.

 

Ledamöter i LEDNINGSGRUPPEN 

 

TORBJÖRN MATSSONOrdförande 
Torbjörn är ordförande i ledningsgruppen för Performing Arts School fr.o.m. 1 oktober 2016 och processledare för skolans kvalitetsutvecklingsarbete. Torbjörn arbetar på Tekniska Högskolan i Jönköping sedan 17 år tillbaka och har lång erfarenhet från ledande befattningar inom eftergymnasial yrkesutbildning. Han har även verkat som expert till Myndigheten för Yrkeshögskolan inom SeQF och utbildningsplanering.MATS andersson Vice ordförande
Företrädare för yrkeslivet i ledningsgruppen och verksam som programchef vid GöteborgsOperan. Han är dessutom styrelsemedlem i Share Music Sweden och Göteborg Wind Orchestra. Mats Andersson har arbetat på GöteborgsOperan sedan 1994 i olika funktioner. I egenskap av musikalproducent har han starkt bidragit till den betydande ställning som GöteborgsOperan har inom svensk musikal.LEIF GABRIELSSON

Leif Gabrielsson företräder yrkeslivet och är verksam som Head of artist agency inom
Nordens största nöjesproduktionsbolag, 2Entertain, som bl.a. är delägare i Oscarsteatern, Intiman och China teatern i Stockholm, driver Lisebergsteatern i Göteborg, Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg samt ingår i koncernen Moment Group tillsammans med Wallmans Group som är etablerade i Stockholm, Köpenhamn, Göteborg och Oslo.


KENT SJÖSTRÖM

Är docent vid Teaterhögskolan i Malmö och ämnesansvarig för forskarutbildningen och utbildningen Teaterns teori och praktik. I sin forskning undersöker Kent Sjöström de teorier, traditioner och ideologier som samspelar med skådespelarens metodiska arbete, såväl historiskt som i samtiden. Han handleder, föreläser och ger workshops på utbildningar och för verksamma teaterutövare nationellt och internationellt. Kent Sjöström föreläser regelbundet vid skolan och verkar som processledare för teaterkollegiet.


SLEIMAN AOUN
Är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Förutom att undervisa verkar han som artist, sångare, skådespelare, sånglärare och sångcoach. Som artist har han arbetat i Sverige, Danmark, Finland och Spanien. Sleiman är lärare vid Performing Arts School i ämnet sång.

IMG_7621_edited.jpg

ANNIE SJÖBERG

Annie är studerande representant från årskurs 3. Annie är tidigare utbildad på Lugnetgymnasiets danslinje i Falun och gick därefter ett år på Musikteaterskolan i Bjärnum. Hon har även jobbat som danslärare på DANSA! I Falun, varit koreograf till Borlänge Musikteaters ungdomsgrupp och medverkat i Dalateaterns uppsättning av musikalen Oliver!. Som studeranderepresentant ser hon fram emot att vara med och påverka skolans utveckling, samt att få alla elever på skolan att känna sig delaktiga i arbetet. Hon brinner för jämlikhet och hållbar utveckling.
 

 

MOllie Olsson

Mollie är studeranderepresentant från årskurs 2. Hon är tidigare utbildad vid Lunds dans- och musikalgymnasiums dansartistlinje (09-12), för att sedan studera vidare på Show och Musikal i Markaryd (13-14), som följdes av ett år på Musikteaterskolan i Bjärnum (14-15). Har innan sin antagning vid Performing Arts School jobbat som bland annat showartist, koreograf och danslärare. Mollie ser som studeranderepresentant fram emot att få vara delaktig i- och få en större inblick - i skolans utveckling. Mollie brinner för jämställdshet- och arbetsmiljöfrågor.

 

 


Liv Sundblad

Liv är studeranderepresentant från årskurs 1. Jag heter Liv Sundblad och är född och uppvuxen på Gotland där jag i Gotlands Musikalkompani medverkat i Sound of Music och Legally Blonde innan jag började på Performing Arts School. Till mina fritidsintressen hör litteraturhistoria och att äta småkakor! 

 

 

 

 

 

 

 

HANS BERNDTSSON
utbildningsledare vid Performing Arts School. Han har bland annat arbetat som lärare och prefekt vid Teaterhögskolan i Malmö, varit teaterchef för Länsteatern i Skaraborg, regional chef vid GöteborgsOperan och konstnärlig rådgivare till operachefen vid GöteborgsOperan. Som regissör har han verkat vid bl.a. Oscarsteatern, Cirkus, Göta Lejon och Maximteatern i Stockholm, GöteborgsOperan, Östgötateatern, Norrbottensteatern, Norrlandsoperan samt under flera år vid Helsingfors stadsteater i Finland. Vid Performing Arts School undervisar han i teater och musikal. 
 

RAN HAMILTON 
Konstnärlig ledare på Performing Arts School sedan 1991. Utbildad vid Bush Davies School of Theatre Arts, London. Som dansare arbetat bl.a. på West End i London, Haifa Piccolo Ballet, Israel under ledning av Lia Schubert
och i Sverige med bl.a. Birgit Cullberg.1977 startade hon Dansforum i Göteborg och 1991 Performing Arts School, Göteborg. Undervisar
i dans.

 

ENZO GALIONE

Tillsammans med Ran Hamilton har han drivit skolan från start. Enzo är VD för Dans i Göteborg AB och representerar ägarstyrelsen i egenskap av dess VD.

Advisory Board för Performing Arts School.

Till sin hjälp har ledningsgruppen, skolledning men inte minst lärarkollegiet ett Advisory Board för kvalitetssäkring och för att bistå med råd och synpunkter samt vid olika tillfällen fungera som processledare och speaking partners. 

Gunilla_Col_Höguppl-3_edited.jpg
johan_espeland_PAS_edited.png

Gunilla Backman

Gunilla är en av Sveriges mest erfarna musikalartister. Hon har gestaltat huvudroller i Sverige, Tyskland och i Londons West End i musikaler som West Side Story, Les Miserables, Miss Saigon, Sunset Blvd, Chess, Jesus Christ Superstar och Garbo the musical. Hon fick sitt stora genombrott i Sverige med rollen som Donna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia!”, för vilken hon belönades med en guldmask för bästa kvinnliga huvudroll. Hon har även spelat in film, gjort skivor, dubbat tecknad film, spelat teater, tv, och många konserter.

 

 

 

 

 

STEFAN SKIMUTIS

Gymnasielärare, verksamhetsutvecklare inom Gymnasieskolan i Västerås. Undervisningsråd på Skolverket under 2000-talet och fram till den sista juni 2016 internationell samordnare på Myndigheten för yrkeshögskolan. Som internationell samordnare ansvarande Stefan, på regeringens uppdrag, för framtagning och utveckling av den svenska referensramen för kvalifikationer, SeQF utifrån den Europeiska referensramen, EQF. 2015 fastställde regering och riksdag SeQF som idag regleras av lag, förordningar och föreskrifter. Stefan är ledningsgruppens och skolledningens speaking partner och utbildare för lärarkollegiet. Han verkar som processledare för åtgärder, förändringar och ansökan om certifiering enligt SeQF nivå 6.

 


 

 

 

JOHAN ESPELAND

har arbetat som musikalartist, scenograf, kostymdesigner, ljusdesigner, koreograf och regissör, verkat som Teaterchef på Garbo’s på Gran Canaria, skapat shower för Sunwing, Wallmans i Stockholm, Oslo samt för 2Entertain och Colorlinebåtarna mellan Oslo och Kiel.

Han har arbetat med Peter Jöback och turnén av ”I Love Musicals” och föreställningen ”Jag kommer hem igen till jul” på The Theatre i Göteborg

Johan verkar nu som konstnärlig chef och Konceptansvarig för Wallmans Group.

Johan utgår från Cirkusbygningen och Wallmans i Köpenhamn där han har skapat alla showerna sedan 2007.

 

 

 

 

 

BJÖRN DOBBELAERE

Tidigare Head of Musical Theatre vid Royal Academy of Music, London. Han är engagerad i internationella utbildningsprojekt och konsertserier i England, Belgien, Holland och Skandinavien och arbetar även som återkommande pedagog och Musical Director vid universitet i Dubai och Shanghai. Bjorn Dobbelaere började sin karriär som dirigent i Tyskland och Belgien och är numera en återkommande dirigent och Musical Supervisor vid West Ends teatrar i London. Vid Performing Arts School håller han återkommande Master Classes för studenter och verkar som processledare för kollegiet i ämnet musikal och sånginterpretation
 

 


 

 

 

SVEN-ERIC DAHLBERG

Pianist och ackompanjatör inom många musikgenrer. Som kapellmästare har han medverkat i många sammanhang, bland annat Tomas von Brömsens revyer och TV-programmet På spåret. De senaste åren har han arbetat med olika musikprogram på GöteborgsOperan. Under många år var han verksam vid musikalprogrammet vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, under sex år verkade han som studierektor. 2015 var han kapellmästare och instuderare för Performing Arts Schools slutproduktion. Sven-Eric Dahlberg är speaking partner till skolledningen och lärarkollegiet i konstnärliga och pedagogiska frågor.

NICK DAVIES

Nick Davies verkade i över 15 år som musical director och musical supervisor på många av West End teatrar och i Internationella produktioner med Sir Cameron Mackintosh och Sir Andrew Lloyd Webber som producenter. Efter att ha lämnat Londons West End har han varit verksam vid en rad teatrar som  t.ex. Göteborgsoperan, Finlands National Opera och New York City Opera. Som dirigent är hans konsertkalender fulltecknad med oräkneliga konserter och orkestrar världen över. Sedan 2007 dirigerar han årligen Nobels fredspriskonsert i Oslo årligen. Sedan 2011 är han chefsdirigent för Vantaa Pops Orchestra i Finland. Nick Davies håller återkommande master class i sånginterpretation vid Perfoming Arts School.