top of page
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round
Redovisning Into the Woods. @photobysven

LÄRARE

LÄRARTEAM

Sida  1  |  2 |  3  |  Fler lärare

Lärarteam

Samtliga lärare vid Performing Arts School är eller har varit verksamma artister inom sin spetskompetens. Flertalet har förutom sin artistiska skolning även en pedagogisk examen. Lärarna arbetar gränsöverskridande i arbetslag i olika konstelationer. Varje klass har två lärare som mentorer vilka de träffar regelbundet varje vecka.

ran hamilton Konstnärlig ledare
Konstnärlig ledare på Performing Arts School sedan 1991. Utbildad vid Bush Davies School of Theatre Arts, London. Som dansare arbetat bl.a. på West End i London, Haifa Piccolo Ballet, Israel under ledning av Lia Schubertoch i Sverige med bl.a. Birgit Cullberg.1977 startade hon Dansforum i Göteborg och 1991 Performing Arts School, Göteborg. Undervisari dans.

Skolledning
 

HANS BERNDTSSON Utbildningsledare vid Performing Arts School
Han har bland annat arbetat som lärare och prefekt vid Teaterhögskolan i Malmö, varit teaterchef för Länsteatern i Skaraborg, regional chef vid GöteborgsOperan och konstnärlig rådgivare till operachefen vid GöteborgsOperan. Som regissör har han verkat vid bl.a Oscarsteatern, Cirkus, Göta Lejon och Maximteatern i Stockholm, GöteborgsOperan, Östgötateatern, Norrbottensteatern, Norrlandsoperan samt under flera år vid Helsingfors stadsteater i Finland. Vid Performing Arts School undervisar han i ämnet, Teater och Musikal.

SLEIMAN AOUN Studierektor / Sång och Röst och tal

Är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Förutom att undervisa verkar han som artist, sångare, skådespelare, sånglärare och sångcoach. Som artist har han arbetat i Sverige, Danmark, Finland och Spanien. Sleiman är lärare vid Performing Arts School i ämnet sång.

johan_espeland_PAS_edited.png

JOHAN ESPELAND Yrkeslivsmentor

Johan har arbetat som musikalartist, dekoratör, scenograf, kostymdesigner, ljusdesigner, koreograf och regissör, som Teaterchef på Garbo’s på Gran Canaria, skapat shower för Sunwing, Wallmans i Stockholm, Oslo samt för 2Entertain och Colorlinebåtarna mellan Oslo och Kiel.

Han har arbetat med Peter Jöback och turnén av ”I Love Musicals” och föreställningen ”Jag kommer hem igen till jul” på The Theatre i Göteborg

Numera arbetar Johan som konstnärlig chef och Konceptansvarig för Wallmans Group.

Johan utgår från Cirkusbygningen och Wallmans i Köpenhamn där han har skapat alla showerna sedan 2007.

Från hösten 2019 verkar han som yrkeslivsmentor vid Performing Arts School

Ämnen: teater, musikal och interpretation
 

PIERRE HAGMAN Musikal och sånginterpretation

Pierre är utbildad musikalartist vid Performing Arts School och Högskolan för Scen och Musik. Pierre har även en examen i pedagogik med inriktning på teater, svenska och historia. Som artist har han jobbat i musikaler som Cats, My Fair Lady, Mary Poppins, Sunset Boulevard på GöteborgsOperan och Sound of Music på Intiman i Stockholm. Pierre är lärare vid Performing Arts School i musikal och interpretation.

MARCUS GUSTAFSSON Teater

Marcus är skådespelare och teaterpedagog, utbildad vid Ecole Philippe Gauliérs i Paris. Marcus har bland annat arbetat som skådespelare, manusförfattare och regissör på Liseberg och som producent på Folkteatern i Göteborg. Han är en av ägarna till Improbootcamp som ger utbildningar utomlands.

Marcus är en av de återkommande huvudlärarna och undervisar i scenframställning, improvisation och i projektarbete.

KAROLINA LAANG Showansvarig och undervisar i Sång

Hon har en pedagogisk examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg med inriktning mot sång och musikdramatik. Hon är även utbildad inom EVT. Karolina är också frilansande artist och musiker verksam i en mängd olika sceniska och musikaliska sammanhang. Exempelvis har hon turnerat världen över med Arrival from Sweden – the music of ABBA.

Sara nord Sång och Kör

Är utbildad vid Performing Arts School samt Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, och sedan över femton år verksam som frilansande sångerska, producent, regissör och sångpedagog. Hon har en lärarexamen i sång med inriktning på sångmetodik, innehar lärarlegitimation och har även vidareutbildat sig inom Estill voice training. Sara arbetar också som producent och regissör för invigningarna av Gothia och Partille cup, jobbar med back up vocals åt en stor del av Sveriges artistelit samt frilansar som showartist i flertalet grupper genom egna firman Nord Produktion.

LInda holberg Sång

Linda driver egen verksamhet som sångerska och sångcoach i Göteborg. Hon är utbildad vid Balettakademiens Musikalartistlinje och har studerat sångteknik inom främst Estill. Under åren som frilansande artist har Linda jobbat mycket med show, i olika band samt körat till en rad kända artister. Hon har även medverkat som sångerska i ett par TV-produktioner. Linda är också låtskrivare och har släppt en platta med eget material.

Sida  1  |  2 |  3  |  Fler lärare

bottom of page