• Facebook Black Round
  • Instagram Black Round
Redovisning Into the Woods. @photobysven

GÄSTPEDAGOGER

Under terminerna på Performing Arts School har vi gästpedagoger och föreläsare som kommer till oss. För att inspirera, vidareutveckla och ge nya infallsvinklar. Nedan ser du några som kommer på besök. Fler tillkommer löpande.

BJÖRN DOBBELAERE har under flera år varit Head of Musical Theatre vid Royal Academy of Music, London. Han är engagerad i internationella utbildningsprojekt och konsertserier i England, Belgien, Holland, Skandinavien samt är återkommande pedagog och Musical Director vid universitet i Dubai och Shanghai.Bjorn Dobbelaere tillhör en av West Ends ledande dirigenter och Musical Supervisors Han började sin karriär som dirigent i Tyskland och Belgien. Till London och West End kom han för bl.a. Les Miserables. Som dirigent och Musical Supervisor har han bl.a. arbetat med Spelman på taket, Miss Saigon, Chess, Cats, Guys and Dolls och Mary Poppins. Vid Performing Arts School håller han Master Class för studenter och verkar som processledare för undervisningen i ämnet, musikal och sånginterpretation.

KENT SJÖSTRÖM Docent vid Teaterhögskolan i Malmö och arbetar där som forskare och lärare. Kent Sjöströms avhandling Skådespelaren i handling från 2007 behandlar skådespelarens kognitiva processer i arbetet med de fysiska handlingarna. I sin nuvarande forskning undersöker Kent Sjöström främst de teorier, traditioner och ideologier som samspelar med scenkonsten, såväl historiskt som i samtiden.Vid Performing Arts School är han en återkommande föreläsare och verkar som processledare för teaterkollegiet.

Gillyanne Kayes är författare, forskare, lärare och sångröstexpert. Hon tog examen från York University med en BA i musik och därefter arbetat som professionell chorist i London. Som ledare och tidig musikspecialist runt om i Storbritannien. Arbetar med aktörer på The E15 Acting School var en startpunkt i Gillyanne undervisningkarriär och satte igång hennes intresse för sångfunktion.

Jeremy Fisher har arbetat med operaproduktioner för Scottish Opera, Opera North, D'Oyly Carte och Musikteater London, och är en återkommande artist på Hatstand Opera. Han var soloartist för Yamaha Corporation i fem år och musikalisk ledare för Scarborough Spa Orchestra och utförde 150 konserter på ett år .

NICK DAVIES tillhör en av de mest framstående dirigenterna och musical supervisors för europeisk musikalteater. Han inledde sin musikalkarriär på West End i London och har sen svarat för en mängd stora framgångar och succéer som till exempel Martin Guerre, Oklahoma, The Sound of Music, Annie Get Your Gun och My Fair Lady. För Les Misérable var han musikaliskt ansvarig på så väl West End som på en rad teatrar i Europa. Han var musikaliskt ansvarig för urpremiären av Disney/Cameron Mackintosh produktion av Mary Poppins på Prins Edwards Theatre, London.

Som dirigent har han världen som sitt arbetsfält. Varje år dirigerar han fredskonserten i Oslo i samband med utdelandet av Nobels fredspris.

Han har besökt Performing Arts School tidigare nu återvänder han under 2017/18 för återkommande Masterclass.

philip_bergman_pas_edited.jpg

Philip Bergman har dansarbakgrund och är nu utbildad Osteopat. Gästföreläser på Performing Arts School om bl.a. dansrelaterade skador.