top of page
David Lindgren.jpeg

David Lindgren

 

Jag började verkligen på noll när jag kom in på Performing Arts School. Det enda jag kunde var att dansa Breakdance o sjunga hyfsat rent....ibland.
Så PAS har verkligen lagt grunden för allt jag kan idag. Jag älskade verkligen att få gå en artist/musikal skola. För det jag gillade med PAS var att dom inte stöpte oss alla i en ”musikalartist” form utan det handlade mer om artisteri o att utnyttja sina styrkor. 
Jag hade aldrig dansat annat än breakdance förut o även om det inte alltid var roligt med balett o modernt så lyckades ändå lärarna att pusha mig o få mig att utvecklas.
Sången var väldigt grundläggande för mig o det var bra eftersom jag aldrig hade tagit en sånglektion o dansen var enormt bra kvalité.


Men sen är det ju vad man själv gör av utbildningen, man kan inte bara gå dit o tro att det ska hända utan man måste satsa ALLT o framförallt ha roligt. Det kunde jag glömma bort ibland under dom tunga perioderna på skolan. Det är ett lustfyllt o prestationsångest jobb som man utbildar sig till. O om prestationen tar över glädjen då blir det jobbigt. 

Jag kan verkligen rekommendera PAS till dig som är sugen på att jobba inom underhållning. 

Sen jag gått ut skolan har jag fått göra massa roliga saker. Jag började med krogshow på Cabaret Lorensberg o jag kan verkligen rekommendera att showa i början av karriären för man får mycket scentid o tid att bli bekväm o trygg på scen o även hitta sitt scenspråk. För om man får tex ett musikal jobb så kan det ofta bli att man får en väldigt liten ensemble roll o då utvecklas man inte jätte mycket. O i början är det ju VERKLIGEN det som är viktigt.. (så tycker jag) sen har jag gjort  Mamma Mia i Tyskland. Kan verkligen rekommendera att söka jobb i Tyskland, man får stå på scen 8 ggr i veckan o man lär sig att bli professionell.

 
Men det som har hjälpt mig mest genom åren är min kärlek till yrket till att få underhålla. För jag har aldrig varit den bästa sångaren, skådisen, dansaren utan alltid jobbat hårt o haft roligt o skojat mycket när man kan o varit professionell när man ska vara det. 
Det är nog mitt bästa tips o att ALDRIG få hybris o tro att man är bäst. För det är man inte o det kommer alltid nya unga hungriga artister. Sen ska man såklart ha självförtroende o tro på sig själv men det är en annan sak.


En sista sak, det är alltid bättre att jobba än att inte jobba, så även om det känns som att man tar ett steg tillbaka ibland så kan det vara just den föreställningen eller showen som du träffar en person som ger dig mesta jobb eller att någon kommer o tittar o ger dig ett nytt jobb eller som du lär dig det där som inte riktigt sitter än.... man vet aldrig.

 

Här kommer en liten skryt lista:

  • Jag har medverkat I bl.a: Singing in the rain, Wallmans, High school musical, Hairspray, Ledin Showtime, Jersey Boys, Ladies night, Diggiloo och Julgalan

  • Nominerad till guldmask 2 gånger för bästa showartist & bästa manliga huvudroll i musikal.

  • Final i melodifestivalen 3 gånger

  • Släppt 2 album var av 1a gick direkt till 1a plats på albumlistan

  • Över 25.000.000 streams på Spotify 

  • Programledare för Melodifestivalen i 2 år på rad

  • Den mest sedda mellanakten i mello på youtube genom alla tider

  • Programledare för Världensbarngala 

  • Dubbat 3 animerade filmer

https://www.facebook.com/DavidLindgrenMusic

bottom of page